
Edukacja
- 13 listopada 2018
- wyświetleń: 2945
Warsztaty kulinarne w PZS nr 2 w smaku kuchni śródziemnomorskiej
13 listopada w pracowniach gastronomicznych Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 im. Karola Miarki w Pszczynie, uczniowie z kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych mieli możliwość poznania smaków kuchni śródziemnomorskiej, tak bardzo popularnej i lubianej w Polsce.
Inicjatorką spotkania była Oliwia Płaczek, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej - dietetyk z pasji i wykształcenia, miłośniczka kuchni i zdrowego jedzenia.
Młodzież przygotowała łososia z chipsami z fioletowych ziemniaków oraz pieczonego bakłażana faszerowanego czerwoną soczewicą, suszonymi pomidorami, pietruszką, czosnkiem i ziołami. Potrawy wyglądały niezwykle estetycznie i smakowały wybornie.
Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w swojej ofercie posiada m.in. studia I stopnia w kierunku Dietetyka oraz Gastronomia: http://www.swsm.pl/index.php.
PZS nr 2
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "PZS nr 2" podaj

Gorący temat[ZDJĘCIA] Maturzyści z Chrobrego, Samochodówki i Rolniczoka zakończyli naukę w szkołach

Za namiWojewódzki konkurs geodezyjny w Rolniczoku

Gorący tematDni otwarte szkół średnich w Pszczynie

[ZDJĘCIA] Kuchnia pszczyńskich gospodyń zachowana w książce

[WIDEO, FOTO] Turniej Wyciskania Sztangi Leżąc: prawie 50 uczniów dało popis swoich sił

[FOTO] Młodzież zna zasady funkcjonowania polskiego parlamentu. Konkurs w Chrobrym
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.