
Edukacja
- 29 października 2019
- wyświetleń: 3473
[ZDJĘCIA] Z dynią cuda czynią - warsztaty w PZS nr 2
21 października w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 w Pszczynie odbyły się pierwsze w tym roku warsztaty kulinarne
Tematem przewodnim były dania z dyni, którą można przyrządzić zarówno na słodko, jak i na słono. Zajęcia z uczniami z kierunku technik gastronomii prowadzili w brawurowy sposób wykwalifikowani kucharze - Dawid Zioła, absolwent PZS nr 2 i obecny szef kuchni restauracji "Placek i Skórka"w Brzeszczach oraz Krystian Masny, szef kuchni "Kombinat Bistro"w Czechowicach-Dziedzicach.
Pod okiem zawodowców uczniowie wykonali trzy dania: pyszny krem z dyni z imbirem i papryczką chilli, risotto z dynią i boczniakami oraz placki dyniowe z konfiturą z czerwonej cebuli - jesienną i słodszą wersję popularnych placków ziemniaczanych.
Sponsorem warsztatów była firma "Vitamina" z Oświęcimia oraz firma "Siejemy"z Bielska-Białej.
PZS nr 2
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "PZS nr 2" podaj

Gorący temat[ZDJĘCIA] Maturzyści z Chrobrego, Samochodówki i Rolniczoka zakończyli naukę w szkołach

Za namiWojewódzki konkurs geodezyjny w Rolniczoku

Gorący tematDni otwarte szkół średnich w Pszczynie

[ZDJĘCIA] Kuchnia pszczyńskich gospodyń zachowana w książce

[WIDEO, FOTO] Turniej Wyciskania Sztangi Leżąc: prawie 50 uczniów dało popis swoich sił

[FOTO] Młodzież zna zasady funkcjonowania polskiego parlamentu. Konkurs w Chrobrym
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.