Restauracja Hotelu Styl 70 zachęca do majówkowej wędrówki po kulinarnym szlaku "Śląskich Smaków". Oprócz skosztowania certyfikowanych dań na Gości czeka wiosenna karta menu, pełna nie tylko regionalnych pyszności.
Długi weekend majowy może być doskonałą okazją do kulinarnych podróży i odkrywania nowych smaków. W restauracji Styl 70 skosztować można certyfikowanych dań kuchni śląskiej: świeżego boczku sous vide z sosem piwno-chrzanowym na powidłach z suszonych śliwek, kremu z bani z zacierką z prażonymi płatkami migdałów oraz udka z kaczki confit na kapuście czerwonej z jabłkiem podanej z czeskimi knedlikami pod sosem śliwkowym. Każde z dań zachwyca smakiem oraz oryginalną formą podania.
Majówkowe „Śląskie Smaki” w Styl70
Przy okazji wizyty w restauracji Styl 70 warto pamiętać o akcji "Poznaj Śląskie Smaki", organizowanej przez Śląską Organizację Turystyczną. Konkurs polega na zbieraniu pieczątek lokali znajdujących się na Szlaku Kulinarnym. By otrzymać m. in. cenione wydawnictwo "Zbiór przepisów potraw regionalnych województwa śląskiego", czy szlakowe torby na zakupy, wystarczy zebrać 7 pieczątek.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.