Rabarbar jest byliną (warzywem), jednak lubimy o nim myśleć jak o owocu. Jest znany głownie z dużej zawartości szczawianów.
Dynia to uniwersalne warzywo o wszechstronnym zastosowaniu w kuchni. Szybko syci i dostarcza błonnika. Zawiera beta-karoten, chroniący przed wolnymi rodnikami. ma sporo potasu i kwas foliowy.
Połączenie dyni i rabarbaru z tradycyjnymi potrawami to doskonała okazja do spróbowania czegoś wyjątkowego i niepowtarzalnego!
Dynia i Rabarbar w Starej Piekarni
PRZYSTAWKA
Wątróbka z rabarbarem w sosie porto
ZUPA
Aksamitny krem z dyni z mlekiem kokosowym
DANIE GŁÓWNE
Risotto z dynią i kurczakiem oprószone płatkami parmezanu
Pierś z kaczki Confit podana na strudlu jabłkowo- śliwkowym i musem rabarbarowym
Pieczona szynka wieprzowa szpikowana boczkiem
podana na gratin ziemniaczanym z glazurowanym jabłkiem, sosem dyniowym w aromacie czosnku i majeranku
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.