Jest nam niezmiernie miło zaprosić Państwa na XVI Święto Polskiej Gęsi Owsianej. W ten dzień będziemy serwować potrawy oparte na polskiej gęsinie.
Oferta Gęsi na Święto Św. Marcina
Rosół z gęsi w wątrobianymi kluseczkami
Terina z gęsi z pistacjami i konfiturą z pigwy
Confitowana pierś z gęsi na kapuście z wiśniami, kulką ziemniaczaną z bryndzą i demiglace tymiankowym
Udko z gęsi "na sposób Piekarza" faszerowane jabłkiem i porem podane na zielonych kluskach z sosem śliwkowym i buraczkami (Otrzymało II miejsce na V Festiwalu Śląskie Smaki oraz Perłę 2013 za najlepszą polską potrawę regionalną)
Gęś w tymianku marynowana z farszem z suszonej figi, orzechów włoskich i jabłek dla 4-6 osób (kluski śląskie 50 sztuk, modra kapusta 600g, sos pieczeniowy 300ml, gęś ok. 3kg)
Gęś faszerowana kaszą pęczak, kurkami i boczkiem dla 4-6 osób (kluski śląskie 50 sztuk, modra kapusta 600g, sos pieczeniowy 300ml, gęś ok. 3kg)
Pieczona gęś świętomarcińska z farszem staropolskim w aromacie ziół dla 4-6 osób (kluski śląskie 50 sztuk, modra kapusta 600g, sos pieczeniowy 300ml, gęś ok. 3kg)
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.