
Wiadomości
- 15 sierpnia 2020
- wyświetleń: 22393
Remigiusz Rączka gotował w Skansenie. Odcinek jest już dostępny
Remigiusz Rączka, popularny śląski kucharz, gościł ostatnio w Skansenie - Zagrodzie Wsi Pszczyńskiej, gdzie nagrywał kolejny odcinek swojego programu dla TVP3.
- Pod okiem specjalisty i rodowitego Ślązaka mieliśmy okazję przygotowania śląskich specjałów, takich, jakimi zajadali się ludzie ciężko pracujący na wsi w dawnych czasach. Niektóre potrawy przetrwały do dziś. Bohaterem był ziemniak i boczek, w różnych odsłonach. Nie zabrakło też maszketów - relacjonują pracownicy Skansenu, którzy brali udział w nagraniu.
Emisja odcinka zrealizowanego w Skansenie - Zagrodzie Wsi Pszczyńskiej odbyła się w sobotę, 15 sierpnia. Nagranie można odtworzyć klikając tutaj.
Skansen
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Skansen" podaj

5 majaStwórz Tryptyk Antysmogowy i poznaj nowe zasady programu Czyste Powietrze

Za namiPogodejmy po naszymu: śpiewanie, zabawy w gwarze śląskiej, bonkawa i chlyb z fetym

Gorący temat[ZDJĘICA] Święcenie koszyczków i rodzinne poszukiwanie pisanek w skansenie

Gorący temat[ZDJĘCIA] Jarmark Wielkanocny w pszczyńskim skansenie: stoiska, warsztaty, koncerty

[WIDEO, FOTO] Pierwsze w tym roku spotkanie z cyklu "Pogodejmy po naszymu przy bonkawie"!

List czytelnikaSpotkania pod Brzymem: powrót do korzeni pszczyńskiego folkloru - wspomnienie mieszkańca
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.