Zdrowie

  • 8 listopada 2010
  • wyświetleń: 5190

Pyszna dziczyzna w Styl70

Artykuł sponsorowany:

W listopadzie Restauracja Styl70 przy ulicy Studzienickiej w Piasku zaprasza Wszystkich na pyszną dziczyznę.

Pyszna dziczyzna w Styl70


Najlepszą pora na przysmaki z dziczyzny jest jesień i zima. W tym okresie dzikie mięso jest najsmaczniejsze, gdyż posiada specyficzny smak i zapach. Ma to ścisły związek z odżywianiem się leśnych zwierząt: dzikie zioła, pędy i kora młodych drzew, grzyby i leśne jagody.

Od zawsze dziczyzna była specjalnością polskiej kuchni. Traktowano ją jako znakomite uzupełnienie jadłospisu, ale przede wszystkim jako kuchenny skarb

Z tej okazji Szef Kuchni Restauracji Styl70 poleca:
- Carpaccio z jelenia z "leśnym runem", skropione dressingiem miodowo-musztardowym,
- Gulasz z dziczyzny a la Strogonow z dodatkiem pszczyńskich pieczarek,
- Roladka myśliwego na sosie winnym, aromatyzowanym czosnkiem i świeżym rozmarynem podana z białymi kluskami i miksem kruchych sałat vinaigrette.

Serdecznie polecamy i zapraszamy w listopadzie!

Hotel STYL70

43-211 Piasek
ul. Studzienicka 58

tel. 032 4493000
tel. 032 4493014

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Styl70" podaj

Styl70

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Styl70" podaj