
Zdrowie
- 8 listopada 2010
- wyświetleń: 5190
Pyszna dziczyzna w Styl70
Artykuł sponsorowany:
W listopadzie Restauracja Styl70 przy ulicy Studzienickiej w Piasku zaprasza Wszystkich na pyszną dziczyznę.

Najlepszą pora na przysmaki z dziczyzny jest jesień i zima. W tym okresie dzikie mięso jest najsmaczniejsze, gdyż posiada specyficzny smak i zapach. Ma to ścisły związek z odżywianiem się leśnych zwierząt: dzikie zioła, pędy i kora młodych drzew, grzyby i leśne jagody.
Od zawsze dziczyzna była specjalnością polskiej kuchni. Traktowano ją jako znakomite uzupełnienie jadłospisu, ale przede wszystkim jako kuchenny skarb
Z tej okazji Szef Kuchni Restauracji Styl70 poleca:
- Carpaccio z jelenia z "leśnym runem", skropione dressingiem miodowo-musztardowym,
- Gulasz z dziczyzny a la Strogonow z dodatkiem pszczyńskich pieczarek,
- Roladka myśliwego na sosie winnym, aromatyzowanym czosnkiem i świeżym rozmarynem podana z białymi kluskami i miksem kruchych sałat vinaigrette.
Serdecznie polecamy i zapraszamy w listopadzie!
Styl70
Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Styl70" podaj

Materiał partneraMaj na pełnych obrotach w Bistro70!

Materiał partneraŚwiąteczny harmonogram - Wielkanoc 2025 w Hotelu Styl70 w Piasku

Materiał partneraŚwiąteczny stół bez wysiłku? Wielkanocny catering z Bistro70

Materiał partneraZielona uczta Świętego Patryka! Irlandzkie smaki w Bistro70.

Materiał partneraŚwiętuj Dzień Kobiet w dobrym stylu - Hotel Styl70 zaprasza!
