Grasica cielęca podana z podgrzybkami w maśle, gicz jagnięca w sosie cydrowym z kus kus warzywnym czy parfait z marakui w czekoladowym pniu na sosie porzeczkowym to tylko kilka nowych propozycji Szefa Kuchni Restauracji Hotelu Styl 70 w Piasku k. Pszczyny na sezon wiosenno-letni. Menu obowiązuje od 24 kwietnia.
Nowa karta jest jak zawsze fuzją smaków, połączeniem tradycji z nowoczesnymi metodami gotowania oraz wyborem dań kuchni autorskiej. W wiosennym menu z pewnością nie zabraknie znanego już naszym Gościom lekkiego chłodnika ogórkowego z bryndzą i świeżą miętą, sera wędzonego w plastrach boczku na konfiturze żurawinowo-jabłkowej czy długo gotowanych żeberek wieprzowych z nowymi dodatkami.
Wiosenna karta menu w Restauracji Hotelu Styl 70
Miłośnicy tradycji regionalnych z kolei nadal będą mogli skosztować wyśmienitych dań kuchni śląskiej takich jak żurek śląski na kiełbasie z ziemniakami i jajkiem czy tradycyjna rolada śląska podana z kapustą czerwoną z jabłkiem i białymi kluskami, a także trzech certyfikowanych dań Szlaku Kulinarnego "Śląskie Smaki". Wśród wiosennych propozycji znajdzie się również krem z oberiby z długo gotowanym jajkiem i chipsem boczkowym, który jest jednym trzech dań nagrodzonych Brązowym Durszlakiem w trakcie zeszłorocznego Festiwalu Śląskich Smaków.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.