10 czerwca w Punkcie "G"astronomicznym odbyło się śniadanie prasowe w związku z organizacją festiwalu Teatralna Maszyna Pszczyna. Poznaliśmy na nim szczegóły zbliżającego się festiwalu, degustowaliśmy wina morawskie, które zostaną sprowadzone specjalnie na Maszynę, oraz spróbowaliśmy dania festiwalowego.
Wydarzenia odbywające się w Bilfinger ELWO i PATENTUSIE są biletowane! Bezpłatne karnety są dostępne od 10 czerwca w Pszczyńskim Centrum Kultury. Będzie można je zdobyć również w Biurze Festiwalowym oraz w Bilfinger ELWO i PATENTUSIE tuż przed spektaklem.
AniMaszyna! to warsztaty animacji poklatkowej, które odbędą się w Muzeum Zamkowym w dniach 19.06-22.06. Są skierowane dla uczestników powyżej 13 roku życia. Zajęcia poprowadzi ekipa Pracowni Twórczej KLAWO. Liczba miejsc ograniczona! Chęć uczestnictwa należy zgłaszać na: kontakt@klawopracownia.com.
Na śniadaniu została również zaprezentowana strona internetowa festiwalu Teatralna Maszyna Pszczyna, film oraz repertuar.
Po przedstawieniu szczegółów przez szefa artystycznego festiwalu, Wojciecha Jakubca, głos zabrał szef kuchni, Marek Furczyk. Właściciel bistro powiedział kilka słów o Daniu Festiwalowym, które można skonsumować w Punkcie "G"astronomicznym oraz Bugsy`s Jazz Club.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.