
Gorące tematy
- 19 listopada 2022
- wyświetleń: 11766
Pszczynianka w półfinale Masterchefa we Florencji
W 11. odcinku Masterchefa Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran wyłonili kucharzy, którzy zmierzą się w półfinałach odbywających się za granicą - we Florencji. Gościem odcinka był Valentino Casanelli - zdobywca gwiazdki Michelin. Zofia z Pszczyny jest w półfinale! Otrzymała bilet do Florencji!

Włoski szef kuchni pojawił się w studio MasterChefa, aby poprowadzić lekcję i zaprezentować, jak przygotować jedno z jego popisowych dań. Tematem konkurencji było odtworzenie dania mistrza Valentino - ryby z cukinią i pomidorowym chipsem.

Niestety danie Zofii nie przypadło jurorom do gustu. Michel Moran stwierdził, że w każdym elemencie dania było coś, co poszło nie tak. Valentino ocenił zaś, że cukinia jest dobrze wysmażona i nie jest przypalona, choć nie została odpowiednio zamarynowana. Zofia musiała więc pokazać, na co ją stać w kolejnej konkurencji.

Druga część odcinka to ostateczne rozstrzygnięcie, zawodników czekała ostatnia punktowana konkurencja. Nagrodą był bilet na półfinał programu, który odbędzie się we Włoszech. Do przygotowania były 4 wykwintne dania kuchni polskiej w 95 minut.


Zofia przyrządziła zupę z bobu, kaczkę, dorsza z porem, a na deser tartaletkę z rabarbarem.
Serce jury skradł jedynie deser. Magda Gessler stwierdziła że tartaletka jest obłędna. Kaczka także została doceniona. Pozostałe potrawy uznano za niezbyt udane.

Pomimo, że w tym odcinku Zofia miała słabsze wyniki, ostatecznie otrzymała bilet do Florencji, gdzie odbędzie się półfinał programu. Gratulujemy!
Emisja półfinałowego odcinka już w najbliższą niedzielę o godz. 20.00 w telewizji TVN.
Loading...
Zobacz także

Materiał partnera[FOTO] Uroczystość rodzinna w restauracji La Grande. Tak wyglądała sala podczas roczku Zuzi

Materiał partneraMaj na pełnych obrotach w Bistro70!

Materiał partneraDegustacja win z Francji z kolacją tematyczną! Francuska uczta powraca w restauracji La Grande

Gorący tematDwie restauracje z pszczyńskiej Wodnej Wieży wśród najlepszych w Polsce!

Gotuj z gospodyniami z ziemi pszczyńskiej: baranek i zając z ciasta w lukrze według przepisu KGW Kobiór

Materiał partnera[ZDJĘCIA] Uroczystość rodzinna w restauracji La Grande
Komentarze
Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.